Raport de activitate 2019

Cuvântul preşedintelui

Anul 2019 a fost pentru Asociaţia Om Bun un an deosebit, care a marcat intrarea noastră în rândul ONG-urilor care implementează proiecte pe fonduri europene în folosul comunităţii. A fost un an în care ne-am întărit fundaţia şi a am fost declaraţi eligibili într-un proiect major de peste 300 mii euro, în colaborare cu ISU Chişinău. Am ajutat la modernizarea Centrului de Transfuzii de la Paşcani, ne-am păstrat acreditarea ca furnizor de servicii sociale şi ne-am înscris în registrul ANAF al entităţilor ONG.

Raportul anului 2019 al Asociației Om Bun cuprinde proiectele și activitățile pe care le-am desfășurat, realizările pe care le-am avut, voluntarii şi partenerii care au contribuit la realizarea lor și multe altele.

Am adăugat şi câteva informaţii financiare, întrucât credem în transparenţa fondurilor iar cei care ne ajută, de exemplu prin redirecţionarea a 2% din salariu, trebuie să ştie destinația banilor pe parcursul anului trecut.

Mulţumim celor care ne-au fost aproape: voluntari, donatori, parteneri, susținători!

Preşedinte

Burlacu Mihaela

Scopul Asociaţiei Om Bun este desfăşurarea de activităţi care să contribuie la dezvoltarea comunităţilor locale din judeţul Iaşi prin realizarea obiectivelor asumate de către Asociaţia Om Bun:

1. îmbunătăţirea serviciilor sociale, a servicilor medicale şi a serviciilor publice de ocupare
  2. organizarea, desfăşurarea şi finalizarea de programe/cursuri de formare profesională a adulţilor, în conformitate cu actele normative în vigoare privind reglementarea acestei materii
  3. desfăşurarea de activităţi umanitare şi de întrajutorare care să îmbunătăţească condiţiile de trai ale categoriilor de persoane defavorizate sau nevoiaşe, indiferent de vârstă, aflate sau nu în îngrijirea instituţiilor de ocrotire socială
  4. implicarea persoanelor aparţinând grupului vulnerabil în activităţi cu caracter social şi/sau activităţi economice, facilitând accesul acestora la resursele şi serviciile comunităţii
  5. facilitarea accesului la educaţie prin formare profesională şi integrarea pe piaţa muncii a persoanelor vulnerabile
  6. Protejarea patrimoniului cultural, promovarea tradiţiilor şi a moştenirii culturale prin evenimente şi acţiuni naţionale şi internaţionale, inclusiv reabilitarea şi modernizare unor monumente istorice
  7. Creşterea gradului de conştientizare în rândul cetăţenilor din România şi nu numai cu privire la riscurile dezastrelor naturale
  8. orice alte obiective considerate necesare de către membrii Consiliului Director

Pentru Asociatia Om Bun, anul 2019 a fost marcat de: