Comunicate de presa

17.10.2021

Proiectul „IMPACT JUST – Îmbunătățirea Mecanismelor și Politicilor Actuale privind Condițiile și Tratamentul persoanelor private de libertate”, depus în cadrul apelului nr. 5 ”Drepturile Omului – implementare la nivel național”, organizat în cadrul Programului „Dezvoltare Locală”, finanțat din fonduri provenite de la Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021 şi Guvernul României a fost aprobat. Valoarea finanțării nerambursabile a proiectului este de 4.097.474,18 lei.
Ȋn cel mai scurt timp posibil, după semnarea contractului, ne apucăm de muncă!
16.10.2021
Toți copiii merită o șansă la educație!
Abandonul școlar este una dintre cele mai mari probleme ale României. În comunele din Iași, există mulți copii care ar vrea din tot sufletul să meargă la școală, dar nu pot pentru că nu au cu ce. Nu au un ghiozdan, caiete, creioane sau cu ce să se încalțe.
Pentru că suntem convinși că educația este aspectul cel mai important, am lansat campania „Toți copiii merită o șansă la educație”. În acest an am ales școala din satul Domnița, din comuna Țibana.
Primele 68 de ghiozdane pline cu rechizite au ajuns deja la copii. Următoarele 32 vor ajunge săptămâna viitoare la elevii din clasele mai mari, precum și un surplus de materiale pentru profesoarele din școală.
11.10.2021
Dezvoltăm împreună programe menite să combată abandonul școlar!
În plină pandemie, efortul unor copii de a ajunge la şcoală este şi mai mare. De aceea, dacă eşti cadru didactic sau pur şi simplu un om binevoitor, care observă că are în preajma copii care trebuie ajutați să continue școala, te rugăm să ne contactezi.
Scrie-ne pe adresa asociatiaombun2010@gmail.com şi împreună cu tine vom găsi cele mai bune soluţii
Mulțumim!
05.10.2021
Asociatia Om Bun ofera ajutor tuturor celor care au nevoie de consult oftalmologic/achizitie de ochelari si nu isi pot permite, fie ca este vorba despre copii, mame singure, persoane fara venituri, bunici care nu isi pot permite.
Pentru detalii, va rugam sa ne contactati in privat.
15.09.2021
🆙 📢 Au început înscrierile pentru tabăra de vară organizată în comuna Țibănești, în cadrul proiectului „Să fim, din nou, copiii de altădată!”, finanțat din fondurile Direcției Județene pentru Sport şi Tineret Iaşi.
🙌 Pe această cale, îi invităm pe toți cei interesați să completeze formularul de înscriere până duminică, 19.09.2021.
👉 Menționăm faptul că în cadrul selecției participanților se vor respecta principiile egalității de gen, egalității de șanse și anti-discriminatorii. Vor fi combătute stereotipurile de gen, etnice, anti-discriminatorii și se va asigura egalitatea de șanse printr-o participare egală a femeilor și bărbaților.
Mai multe detalii, puteti gasi aici: https://www.facebook.com/asociatiaombun/
08.09.2021
🆙 📢 Am lansat proiectul „Să fim, din nou, copiii de altădată!”, finanțat din fondurile Direcției Județene pentru Sport şi Tineret Iaşi, care se desfășoară în perioada 06.09.2021 – 06.11.2021, în comuna Țibănești, județul Iași.
Proiectul are ca scop îmbunătățirea competențelor de viață independentă si socializare a 50 de tineri marginalizați/excluși social, în vederea creșterii gradului de incluziune socială.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
👉 Crearea unor instrumente de educație non-formală adaptate nevoilor actuale ale 50 de tineri marginalizați/excluși social din județul Iași;
👉 Dezvoltarea aptitudinilor şi abilităților sociale, civice şi de viață în cadrul unei tabere de vară organizată în comuna Țibănești, în perioada 13.09. – 23.09.2021, pentru 50 de tineri marginalizați/excluși social;
👉 Cooptarea în activități civice și de protecția mediului a 50 de tineri, având ca beneficiari indirecți peste 1000 de persoane din județul Iași, membri ai comunității locale;
👉 Organizarea unei campanii de informare și promovare a egalității de gen, egalității de șanse și anti-discriminatorii.
🙌 Pe această cale, adresăm tuturor celor interesați invitația de a participa la evenimentele și acțiunile stabilite în acest proiect.

 

 

 

05.08.2021

🙋‍♀️🏋 Ne pregătim pentru a treia ediție a școlii de vară de la Ţibănești!
În perioada 16 – 27 august va avea loc la Țibănești a treia ediție a școlii de vară, organizată de Asociația Om Bun în parteneriat cu Palatul Copiilor, filiala Țibănești, pentru 40 de copii.
Scopul școlii de vară este creșterea implicării voluntare a copiilor în activităţi recreativ-instructive, pentru promovarea potenţialului lor precum şi însuşirea, pe termen scurt şi lung, a unor alternative real-educative de petrecere a timpului liber în mod plăcut și util.
Pe scurt, am pregătit pentru copii ateliere de creație și distracție, concursuri de șah, tenis, badminton, precum și de concurs de karting, etc.

 

 

14.07.2021

Procedura de achizitie mobilier pentru  activități de instruire – 2SOFT/4.2/85

http://dse.md/ro/content/achizi%C8%9Bionarea-mobilierului-pentru-activit%C4%83%C8%9Bi-de-instruire-2soft4285-1

 

02.07.2021

Achiziționare mobilier pentru activități de instruire – 2SOFT/4.2/85 – Chisinau, Republica Moldova

Informatiile in acest link: http://dse.md/ro/content/achizi%C8%9Bionare-mobilier-pentru-activit%C4%83%C8%9Bi-de-instruire-2soft4285

 

 

11.06.2021

Furnizarea de echipamente IT pentru activități de instruire – 2SOFT / 4.2 / 85 – – Chisinau, Republica Moldova

Informatiile in acest link: http://dse.md/ro/content/furnizarea-de-echipamente-it-pentru-activit%C4%83%C8%9Bi-de-instruire-2soft-42-85

 

05.05.2021

Procedura de achizitie mobilier pentru  activități de instruire – 2SOFT/4.2/85

http://dse.md/ro/content/achizi%C8%9Bionarea-mobilierului-pentru-activit%C4%83%C8%9Bi-de-instruire-2soft4285-0

 

08.04.2021

Asociatia Om Bun, furnizor de servicii de informare, consiliere și mediere pe piața muncii!

După acreditarea ca furnizor de servicii sociale, începând de astăzi, Asociația Om Bun a devenit și furnizor de servicii de informare, consiliere și mediere pe piața muncii!

Serviciile de informare si consiliere profesionala si de mediere pe piata muncii se adreseaza tuturor celor care se afla in cautarea unui loc de munca sau care doresc sa faca o schimbare in cariera.

Pentru atingerea obiectivelor impuse urmarim construirea de proiecte individuale si personalizate prin care beneficiarii acumuleaza, de la caz la caz, acumularea unor deprinderi si abilitati necesare pe piata muncii.

Cei interesati de serviciile oferite ne pot contacta la adresa de email asociatiaombun2010@gmail.com precum si direct pe siteul actual, www.asociatiaombun.info si pe paginile sociale media.

 

05.04.2021

Asociatia Om Bun, înscrisă în Registrul de transparență al Uniunii Europene!

Incepand de astazi, 05 aprilie, suntem parte a procesului decizional al Uniunii Europene. Registrul este o bază de date al UE în care figurează organizațiile care încearcă să influențeze procesul de legiferare și punerea în aplicare a politicilor de către instituțiile UE. El arată ce interese sunt urmărite, de către cine și cu ce buget. În acest fel, registrul permite controlul public, oferindu-le cetățenilor și altor grupuri de interese posibilitatea de a urmări activitățile de lobby.

Organizațiile din registru se obligă să respecte un cod de conduită comun.

 

10.03.2021

INVITAŢIE SESIUNE COMUNĂ DE PLANIFICARE

Avem onoarea de a vă invita să participaţi la sesiunea comună de planificare organizată de Asociaţia Om Bun în parteneriat cu Centrul Republican de Instruire al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) Chișinău, Republica Moldova, în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea timpului de reacţie pentru situaţii de urgenţă în zona transfrontalieră prin renovarea infrastructurii pentru instruirea populaţiei” 2SOFT/4.2/SOFT, finanţat în cadrul Programului Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020.

Scopul evenimentului organizat în perioada 18 – 23 martie 2021 este de a face schimb de experienţă cu persoane cu interese similare din România şi Republica Moldova, cu competenţe relevante în domeniul situaţiilor de urgenţă, care să aibă ca rezultat identificarea unei strategii pentru prevenire şi intervenţie, transfer de experienţă şi recomandări de bune practici.  Totodată, vor fi discutate problemele apărute în zona transfrontalieră ca urmare a dezastrelor naturale şi antropice dar şi soluţiile identificate pentru a minimaliza impactul asupra populaţiei şi mediului.

Sesiunea comună de planificare va avea loc atât în fizic cât şi în sistem online, în intervalul orar 10.00 – 16.00, 18 – 19 martie 2021 (sistem hibrid, fizic si online) si 22 – 23 martie doar online. Detaliile organizatorice le vom comunica în timp util, la începutul săptămânii viitoare.

Vă rugăm să confirmaţi participarea la eveniment până pe data de 15.03.2021.

Pentru mai multe informaţii puteţi contacta managerul de proiect, dna. Alexandra Apetracheoaei, 0748984809, asociatiaombun2010@gmail.com, sau din partea partenerului de proiect, pe dl. Ghenadie Daniliuc, şef al Centrului Republican de Instruire, +37367595198.

 

15.02.2021

APEL PUBLIC

Asociatia Om Bun cauta parteneri nationali si internationali pentru depunerea unui proiect in cadrul apelului de proiecte privind drepturile omului, gestionat de Fondul Român de Dezvoltare Socială, finanțat prin granturile SEE și Norvegiene 2014-2021. Prin apelul nr. 5 – Drepturile omului se acordă granturi pentru îmbunătățirea implementării deciziilor Curții Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg (CEDO) și a recomandărilor de țară emise de alte organisme ale Consiliului Europei.
Programul își propune să sprijine inițiativele de consolidare a cooperării la diferite niveluri între entitățile publice, entități publice și societatea civilă și între entitățile din România și din Statele Donatoare. Ca urmare, sunt încurajate parteneriatele cu entități din România și/ sau Statele Donatoare și, în funcție de valoarea adăugată a parteneriatului, proiectele vor fi punctate suplimentar în Grila de evaluare.
Partenerii (din România și/ sau Statele Donatoare) se vor implica activ și vor contribui efectiv la implementarea proiectului, împărtășind același obiectiv cu PP. În acest sens, este necesar ca partenerii să aibă capacitatea de a acționa în domeniul proiectului, potrivit rolului asumat și în conformitate cu responsabilitățile legale sau statutul lor.
În cadrul apelului de proiecte sunt eligibile ca parteneri entități cu personalitate juridică, publice sau private:
– din România: alte entități publice (de exemplu, autorități publice la nivel local, inclusiv agenții, structuri/ alte organisme aflate în subordinea/ coordonarea altor organisme publice centrale cu atribuții în domeniul proiectului precum și acestea, instituții de învățământ, universități etc.) organizații neguvernamentale înregistrate fiscal în România
– din Statele Donatoare: orice entitate publică sau privată, cu caracter comercial sau necomercial, precum și organizații neguvernamentale înființate ca persoane juridice în Statele Donatoare.
– organizații internaționale

https://www.fonduri-structurale.ro/alte-finantari/402/fondul-roman-de-dezvoltare-sociala-apelul-nr-5-drepturile-omului-implementare-la-nivel-national

27.01.2021

Invitatie conferinta de presa lansare proiect ʺImproving response time for emergency situations în the cross-border area by renovating and equipping the infrastructure necessary for training and effectively managing the population în the provision of first aidʺ, 2SOFT/4.2./85

 Asociaţia Om Bun, în parteneriat cu Centrul Republican de Instruire din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI, Republica Moldova, vă invită să participaţi la conferinţa de presă organizată pentru lansarea proiectului ʺImproving response time for emergency situations în the cross-border area by renovating and equipping the infrastructure necessary for training and effectively managing the population în the provision of first aidʺ, 2SOFT/4.2./85, finanţat prin fondurile Joint Operational Programme România – Republic of Moldova 2014 – 2020.

Conferinţa va fi organizată atât online cât şi în fizic, la Iaşi, sala Creangă, Hotel Traian, mâine, 28.01.2021, ora 14.30. Pentru cei care doresc să participe online, linkul de conectare pe Zoom va fi transmis în cursul zilei de mâine, pana în ora 13.30.

Agenda conferinţei:

14.15 – 14.30: conectare invitaţi pe platforma Zoom şi înregistare participanţi conferinţa
14.30 – 14.35: cuvânt deschidere manager de proiect, Alexandra Apetracheoaei
14.40 – 14.50: cuvânt deschidere reprezentant partener de proiect, şef adjunct al CRI, dl. Mîrza Victor
14.50 – 15.00: prezentare proiect reprezentant lider proiect
15.00 – 15.10: intervenţie specialist principal CRI, dl. Mocanu Igor
15.10 – 15.25: interventii alti invitati la conferinta de deschidere
15.25 – 15.35: sesiune intrebari deschise din partea presei
15.35 – 16.15: coffee break

Manager de proiect
Alexandra
Apetracheoaei

 

27.11.2020

After analyzing the bids received for realization of promotional events until the deadline set in point 8 of the instructios to tenderes, we announce that the winning offer is the one submited by SC Iasingtown Events SRL with a total value of 4875 Euro, respecting the tehnical terms and conditions.

Yours sincerely

Alexandra APETRĂCHEOAE, Project Manager

 

23.11.2020

Our ref: 03 – 2SOFT 4.2.85

 

INVITATION TO TENDER FOR Services for realization of promotional events, Iași, Romania

Dear All,

I am pleased to inform you that your firm is invited to take part in the simplified procedure for the above contract. The complete tender dossier is attached to this letter. It includes:

 1. Instructions to tenderers and contract notice
 2. Draft contract agreement and special conditions with annexes:
 3. General conditions for service contracts
 4. Terms of reference
 • Organisation and methodology (to be submitted by the tenderer using the template provided)
 1. Budget (to be submitted by the tenderer as the financial offer using the template provided)
 2. Forms and other supporting documents
 3. Other information:
 4. List of entities invited to submit a tender
 5. Administrative compliance grid
 • Evaluation grid
 1. Tender submission form and declaration of honour on exclusion and selection criteria

For full details of the tendering procedures, please see the practical guide and its annexes, which may be downloaded from the following website: http://ec.europa.eu/europeaid/prag/document.do

We look forward to receiving your tender which has to be sent no later than the deadline set in point 8 of the Instructions to Tenderers. Please send it to the address and with the requirements given in point 8. By submitting a tender you accept to receive notification of the outcome of the procedure by electronic means. If you decide not to submit a tender, we would be grateful if you could inform us in writing, indicating the reasons for your decision.

Yours sincerely

Alexandra APETRACHEOAE, Project Manager

invitation to promotional events 23.11.2020

 

 

04.11.2020

After analyzing the bids received for making printed materials until the deadline set in point 8 of the instructios to tenderes, we announce that the winning offer is the one submited by SC Royal Print SRL with a total value of 2760 Euro, respecting the tehnical terms and conditions.

Yours sincerely

Alexandra APETRĂCHEOAE, Project Manager

 

04.11.2020

After analyzing the bids received for realisation of communication and visibility until the deadline set in point 8 of the instructios to tenderes, we announce that the winning offer is the one submited by SC All Solutions Good 4You SRL with a total value of 5460 Euro, respecting the tehnical terms and conditions.

Yours sincerely

Alexandra APETRĂCHEOAE, Project Manager

 

29.10.2020

Our ref: 03 – 2SOFT 4.2.85

ANNOUNCEMENT

Dear All,

We are sorry to let you know that the initial TENDER FOR Services for realization of promotional events, Iași, Romania has been annulled because of changes created by the actual COVID 19 context and situations.

We will resume the TENDER with the new conditions.

Yours sincerely

Alexandra APETRACHEOAE, Project Manager

announcement

 

29.10.2020

Our ref: 03 – 2SOFT 4.2.85

INVITATION TO TENDER FOR Services for realization of promotional events, Iași, Romania

Dear All,

I am pleased to inform you that your firm is invited to take part in the simplified procedure for the above contract. The complete tender dossier is attached to this letter. It includes:

 1. Instructions to tenderers and contract notice
 2. Draft contract agreement and special conditions with annexes:
 3. General conditions for service contracts
 4. Terms of reference
 • Organisation and methodology (to be submitted by the tenderer using the template provided)
 1. Budget (to be submitted by the tenderer as the financial offer using the template provided)
 2. Forms and other supporting documents
 3. Other information:
 4. List of entities invited to submit a tender
 5. Administrative compliance grid
 • Evaluation grid
 1. Tender submission form and declaration of honour on exclusion and selection criteria

For full details of the tendering procedures, please see the practical guide and its annexes, which may be downloaded from the following website: http://ec.europa.eu/europeaid/prag/document.do

We look forward to receiving your tender which has to be sent no later than the deadline set in point 8 of the Instructions to Tenderers. Please send it to the address and with the requirements given in point 8. By submitting a tender you accept to receive notification of the outcome of the procedure by electronic means. If you decide not to submit a tender, we would be grateful if you could inform us in writing, indicating the reasons for your decision.

Yours sincerely

Alexandra APETRACHEOAE, Project Manager

invitation to promotional events 29.10.2020

 

29.10.2020

Our ref: 02 – 2SOFT 4.2.85

INVITATION TO TENDER FOR Services for making printed materials, Iași, Romania

Dear All,

I am pleased to inform you that your firm is invited to take part in the simplified procedure for the above contract. The complete tender dossier is attached to this letter. It includes:

 1. Instructions to tenderers and contract notice
 2. Draft contract agreement and special conditions with annexes:
 3. General conditions for service contracts
 4. Terms of reference
 • Organisation and methodology (to be submitted by the tenderer using the template provided)
 1. Budget (to be submitted by the tenderer as the financial offer using the template provided)
 2. Forms and other supporting documents
 3. Other information:
 4. List of entities invited to submit a tender
 5. Administrative compliance grid
 • Evaluation grid
 1. Tender submission form and declaration of honour on exclusion and selection criteria

For full details of the tendering procedures, please see the practical guide and its annexes, which may be downloaded from the following website: http://ec.europa.eu/europeaid/prag/document.do

We look forward to receiving your tender which has to be sent no later than the deadline set in point 8 of the Instructions to Tenderers. Please send it to the address and with the requirements given in point 8. By submitting a tender you accept to receive notification of the outcome of the procedure by electronic means. If you decide not to submit a tender, we would be grateful if you could inform us in writing, indicating the reasons for your decision.

Yours sincerely

Alexandra APETRACHEOAE, Project Manager

invitation printed materials 29.10.2020

 

29.10.2020

Our ref: 04 – 2SOFT 4.2.85

INVITATION TO TENDER FOR Services for realisation of communication and visibility actions, Iași, Romania

Dear All,

I am pleased to inform you that your firm is invited to take part in the simplified procedure for the above contract. The complete tender dossier is attached to this letter. It includes:

 1. Instructions to tenderers and contract notice
 2. Draft contract agreement and special conditions with annexes:
 3. General conditions for service contracts
 4. Terms of reference
 • Organisation and methodology (to be submitted by the tenderer using the template provided)
 1. Budget (to be submitted by the tenderer as the financial offer using the template provided)
 2. Forms and other supporting documents
 3. Other information:
 4. List of entities invited to submit a tender
 5. Administrative compliance grid
 • Evaluation grid
 1. Tender submission form and declaration of honour on exclusion and selection criteria

For full details of the tendering procedures, please see the practical guide and its annexes, which may be downloaded from the following website: http://ec.europa.eu/europeaid/prag/document.do

We look forward to receiving your tender which has to be sent no later than the deadline set in point 8 of the Instructions to Tenderers. Please send it to the address and with the requirements given in point 8. By submitting a tender you accept to receive notification of the outcome of the procedure by electronic means. If you decide not to submit a tender, we would be grateful if you could inform us in writing, indicating the reasons for your decision.

Yours sincerely

Alexandra APETRACHEOAE, Project Manager

invitation for communication and visibility

 

12. 10.2020

Asociaţia Om Bun anunţă finalizarea proiectului <<All for one, one for all!>>, câştigat la concursul de granturi mici în cadrul proiectului Shaping Fair Cities, finanțat de Comisia Europeană, prin BRCT Iaşi, care a avut ca scop promovarea obiectivelor Agendei 2030 la nivelul judeţului Iaşi și conștientizarea implementării acesteia în România. Cele patru obiective de dezvoltare durabilă pe care s-a pus un accent deosebit în cadrul proiectului au fost ODD 5 (egalitate de gen), ODD 11 (orașe durabile), ODD 13 (acțiune climatică) și ODD 16 (pace, justiție și instituții eficiente).

Ȋn cadrul proiectului au fost şase şcoli partenere şi peste 300 de copii implicaţi direct,  prin activităţi educaţionale, de la Școala Gimnazială Aron Vodă din comuna Aroneanu, Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, Liceul Teoretic „Al. I. Cuza”, Școala Gimnazială Răchiteni, Școala Gimnaziala Glodenii Gândului din comuna Ţibăneşti si Palatul Copiilor Iași. Un alt obiectiv al proiectului a fost să genereze sprijin din partea publicului pentru adaptarea / localizarea Agendei 2030 în județul Iași. Pe lângă şcolile din mediul rural şi urban, proiectul s-a adresat şi unui număr de 30 de organizaţii, instituţii publice, societăţi comerciale, organizaţii de tineret, studenţeşti, etc.

Readucem în atenţie faptul că dezvoltarea durabilă este ferm ancorată în tratatele europene și este un element central al politicilor Uniunii Europene. Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă și cele 17 obiective pentru dezvoltare durabilă (ODD) au fost adoptate la Adunarea Generală ONU în septembrie 2015. Aceste obiective au dat un nou impuls eforturilor globale pentru realizarea dezvoltării durabile. Alături de statele membre și respectând principiul subsidiarității UE s-a angajat să devină lider în punerea în aplicare a Agendei 2030 și, implicit, a celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă

 

11.09.2020

After analyzing the bids received for assistance in the project implementation until the deadline set in point 8 of the instructios to tenderes, we announce that the winning offer is the one submited by Eastern Marketing Insights SRL, with a total value of 19.999 Euro, respecting the tehnical terms and conditions.

Yours sincerely

Alexandra APETRĂCHEOAE, Project Manager

 

03.09.2020

INVITATION TO TENDER FOR Assistance in the project implementation, Iasi, Romania

Dear All,

I am pleased to inform you that your firm is invited to take part in the simplified procedure for the above contract. The complete tender dossier is attached to this letter. It includes:

 1. Instructions to tenderers and contract notice
 2. Draft contract agreement and special conditions with annexes:
 3. General conditions for service contracts
 4. Terms of reference
 • Organisation and methodology (to be submitted by the tenderer using the template provided)
 1. Budget (to be submitted by the tenderer as the financial offer using the template provided)
 2. Forms and other supporting documents
 3. Other information:
 4. List of entities invited to submit a tender
 5. Administrative compliance grid
 • Evaluation grid
 1. Tender submission form and declaration of honour on exclusion and selection criteria

For full details of the tendering procedures, please see the practical guide and its annexes, which may be downloaded from the following website: http://ec.europa.eu/europeaid/prag/document.do

We look forward to receiving your tender which has to be sent no later than the deadline set in point 8 of the Instructions to Tenderers. Please send it to the address and with the requirements given in point 8. By submitting a tender you accept to receive notification of the outcome of the procedure by electronic means. If you decide not to submit a tender, we would be grateful if you could inform us in writing, indicating the reasons for your decision.

Yours sincerely

Alexandra APETRĂCHEOAE, Project Manager

invitation project implementation 03.09.2020

 

18.05.2020

Asociaţia Om Bun anunţă semnarea proiectului <<All for one, one for all!>>, câştigat la concursul de granturi mici în cadrul proiectului Shaping Fair Cities, finanțat de Comisia Europeană, prin BRCT Iaşi, cu o valoare de 16.127 Euro, dintre care 807 Euro reprezintă cofinanţarea asociaţiei.

Proiectul prevede promovarea obiectivelor Agendei 2030 la nivelul judeţului Iaşi și conștientizarea implementării acesteia în România, cu accent pe obiectivele 5 (egalitate de gen), 11 (orașe durabile), 13 (acțiune climatică) și 16 (pace, justiție și instituții eficiente).

Obiectivele acestui proiect sunt:

 •  creşterea gradului de cunoaștere a obiectivelor de dezvoltare durabilă din cadrul Agendei 2030, prin activităţi educaţionale, în rândul elevilor şi a profesorilor din judeţul Iaşi, cu precădere în ceea ce priveşte egalitatea de şanse, combaterea violenţei şi a discriminării faţă de femei/fete, migraţie.
 • să genereze sprijin din partea publicului pentru adaptarea / localizarea Agendei 2030 în județul Iași.

Proiectul se va desfăşura în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi în cinci şcoli din mediul rural şi urban şi se va adresa unui număr de cel puţin 100 de elevi, 5 profesori şi 30 de organizaţii, instituţii publice, societăţi comerciale, organizaţii de tineret, studenţeşti, etc.

02.05.2020

Seria faptelor bune continua!
Astazi au venit primele 100 de combinezoane pentru cadrele medicale din Iasi. Acestea vor ajunge la angajatii DSP si la Spitalul Municipal Pascani, focar de infectie covid.
Acest demers se alatura donatiei, de la sfarsitul lunii martie, de aproximativ 40.000 lei catre Spitalul de Boli Infectioase si Spitalul de Pneumoftiziologie, cand am donat peste 220 l de dezinfectant concentrat, mii de manusi, botosei, bonete, etc.
Multumim celor care au ales sa se alature demersului nostru pentru sprijinirea spitalelor aflate in prima linie in lupta cu pandemia de coronavirus!

 

29.03.2020

Prin intermediul Asociaţiei Om Bun s-au derulat donaţii către spitalele ieşene de aproximativ 45.000 lei, în produse necesare în lupta împotriva coronavirusului. Mănuşile, dezinfectanţii, bonetele, botoşeii, săpunurile şi celelalte materiale au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași şi la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie.

Mulţumim sponsorilor care au ajutat la achiziţia de:

– 108 de cutii de mănuşi de diverse mărimi, cu câte 50 şi 100 de perechi de mănuşi
– 189 de cutii de bonete
– 72 de cutii de botoşei
– 23 l dezinfectant pentru instrumentar
– 200 de litri de dezinfectant concentrat
– 100 de bucăţi de săpunuri lichide
– 100 de bucăţi de săpunuri spumă antibacteriene
– 2 paleţi de apă plată
– 2 paleţi de hârtie igienică

Pe măsură ce se completează stocurile furnizorilor, donaţiile vor continua. Urmează să mai primim câteva sute de combinezoane, diferenţa până la 500 de bucăţi de săpunuri lichide, 100 săpunuri antibacteriene, 100 de bucăţi de soluţii igienizante pe bază de alcool.

Demersurile noastre continuă şi mulţumim tuturor celor care au ales să sprijine spitalele ieşene prin intermediul Asociaţiei Om Bun. Vă vom ţine la curent cu stadiul donaţiilor.

Solidaritate, înainte de toate!

 

12.08.2019

Asociația Om Bun a sprijinit și va sprijini necondiționat înființarea „Centrului Multifuncțional de Dializă, Recoltare a Sângelui și Instruire a Populației în Acordarea Primului Ajutor Premedical” din Pașcani, alaturi de Serviciul Voluntar de Ambulanță.

În cadrul acestui centru vor funcționa:
– centrul de dializă, prin care dorim să venim in sprijinul persoanelor care suferă de insuficiență renală
– centrul de recoltare a sângelui, astfel încât oamenii care vor să doneze sânge nu vor mai trebui să se deplaseze la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Iaşi
– se vor susține cursuri de prim ajutor premedical pentru populație, deoarece acordarea primului ajutor la timp face diferența dintre viață și moarte.

În același timp, au început înscrierile pentru voluntariat în cadrul Serviciului Voluntar de Ambulanță din Pașcani, pentru:
– Divizia Medicală care are în componență medici, asistenți medicali, studenți la UMF specializarea M.G. începând cu anul IV, respectiv A.M.G. începând cu anul III, sau la alte școli postliceale cu specific sanitar specializarea A.M.G. începând cu anul III.
– Divizia de Tineret care e destinată celor cu vârsta cuprinsă între16 și 18 ani, pe care îi pasionează situațiile de urgență, vor să învețe cum să acorde primul ajutor în caz de nevoie și cum să se comporte în caz de situații de urgență
– Departamentul de Intervenție Rapidă se ocupă cu asigurarea primului ajutor pre-medical la evenimentele majore organizate pe raza județului Iași la care sunt solicitați, și asigură sprijin pentru voluntarii și angajații Diviziei Medicale a Serviciului Voluntar de Ambulanță
– Departamentul Media și Fundraising care se ocupă cu mediatizarea evenimentelor organizate de către Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași și pune la dispoziția organizației fondurile necesare pentru buna funcționare a acesteia.

 

08.08.2019

Asociația Om Bun organizează sâmbătă, 10 august 2019, cea de-a treia ediție a Crosului Siretului 2019 care se va desfășura pe raza comunei.
În acest sens, organizatorii vă invită să vă alăturați în număr cât mai mare acestei ințiative locale, iar traseele la care puteți participa sunt următoarele: Cursa Copiilor, cu o distanță de 1km și înscrierea gratuită, Cursa Populară, cu o distanță de 3km, înscrierea costând 15 lei și, Minimaratonul de 8km cu înscrierea 30 lei.
Punctul de start este în fața Primăriei Răchiteni, începând cu ora 0800, iar biletele pot fi achiziționate online pe bit.ly/cs3-2019-inregistrare sau direct de la punctul de start în ziua evenimentului. Mai multe informații despre acest eveniment puteți găsi pe pagina de facebook a evenimentului @CrosulSiretului sau la adresa de email: crosulsiretului@gmail.com.a
Acest eveniment sportiv s-a născut din dorința de a promova mișcarea în aer liber ca parte integrantă a stilului de viață sănătos, precum și implicarea comunității locale într-o acțiune de promovare a sportului precum și a ideii de voluntariat.
Pe lângă dorința de a stimula interesul pentru practicarea exercițiilor fizice în rândul copiilor, tinerilor și adulților, organizatorii doresc ca prin acest eveniment să susțină o cauză caritabilă, fondurile care se vor strânge urmând a fi folosite pentru modernizarea și întreținerea spațiilor de joacă pentru copii din comuna Răchiteni.
Asociația Om Bun organizează sâmbătă, 10 august 2019, cea de-a treia ediție a Crosului Siretului 2019 care se va desfășura pe raza comunei.
În acest sens, organizatorii vă invită să vă alăturați în număr cât mai mare acestei ințiative locale, iar traseele la care puteți participa sunt următoarele: Cursa Copiilor, cu o distanță de 1km și înscrierea gratuită, Cursa Populară, cu o distanță de 3km, înscrierea costând 15 lei și, Minimaratonul de 8km cu înscrierea 30 lei.
Punctul de start este în fața Primăriei Răchiteni, începând cu ora 0800, iar biletele pot fi achiziționate online pe bit.ly/cs3-2019-inregistrare sau direct de la punctul de start în ziua evenimentului. Mai multe informații despre acest eveniment puteți găsi pe pagina de facebook a evenimentului @CrosulSiretului sau la adresa de email: crosulsiretului@gmail.com.a
Acest eveniment sportiv s-a născut din dorința de a promova mișcarea în aer liber ca parte integrantă a stilului de viață sănătos, precum și implicarea comunității locale într-o acțiune de promovare a sportului precum și a ideii de voluntariat.
Pe lângă dorința de a stimula interesul pentru practicarea exercițiilor fizice în rândul copiilor, tinerilor și adulților, organizatorii doresc ca prin acest eveniment să susțină o cauză caritabilă, fondurile care se vor strânge urmând a fi folosite pentru modernizarea și întreținerea spațiilor de joacă pentru copii din comuna Răchiteni.

26.07.2019

Asociatia „Om Bun” anunta lansarea proiectului „Activând ca voluntar, devii Om Bun – Editia a III-a”, finantat din fondurile Directiei Judetene de Tineret si Sport Iasi, ce se va desfasura în perioada 22 iulie – 22 septembrie 2019, în Municipiul Iasi.

Scopul proiectului este promovarea voluntariatului în rândul tinerilor ieseni si cresterea numarului de tineri implicati ca voluntari în cadrul ONG-urilor din Iasi. Scopul este în concordanta cu Strategia nationala în domeniul politicii de tineret 2014-2020, de PARTICIPARE si VOLUNTARIAT, si vizeaza cresterea gradului de participare a tinerilor la viata comunitatii, sub toate aspectele ei, sociale, educationale, culturale si economice.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
1. Instruirea a 20 de tineri din cadrul ONG-urilor din Iasi în domeniul voluntariatului
2. Informarea a peste 2.000 de tineri din Iasi despre importanta voluntariatului

„Pe aceasta cale, Asociatia «Om Bun» va adreseaza invitatia de a participa la evenimentele si actiunile stabilite în acest proiect.
Calendarul activitatilor la care sunteti invitati sa participati va poate fi pus la dispozitie la cererea dvs. în format electronic pe adresa de email. Va multumim”, au declarat reprezentantii Asociatiei „Om Bun”, ieri, la conferinta de presa prilejuita de lansarea efectiva a proiectului.

6.01.2019

Campania de informare cu privire la drepturile copilului si omului desfasurata de Asociatia Om Bun s-a incheiat cu succes. Inceputa in 1 iunie, de Ziua Copilului, actiunea s-a desfasurat in 10 scoli generale din judetul Iasi, printre care le enumeram pe cele din comunele Lungani, Tibanesti, Tibana, Voinesti, Horlesti.

Campania, intitulata « Drepturile copiilor trebuie respectate! », a avut ca scop informarea copiilor asupra drepturilor pe care le detin si a modalitatilor in care le pot exercita, cu accent pe faptul ca majoritatea acestor drepturi vor fi regasite ulterior, in toate aspectele vietii lor.

La concursul de eseuri au fost primite peste 100 de eseuri, desene, poezii si alte materiale alternative pe tema drepturilor copilului, care au aratat interesul copiilor pentru aceasta problematica.

Campania desfasurata de Asociatia Om Bun a marcat si cele doua zile internationale importante din viata copiilor,  20 noiembrie – Ziua Conventiei pentru Drepturile Copilului si 10 decembrie – Ziua Internationala pentru Drepturile Omului.

30.11.2018

Ce drepturi mai au copiii cu părinţii plecaţi în străinătate?

Una din consecințele migrației externe temporare este reprezentată de numărul mare al copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate care rămân în grija rudelor sau familiei extinse. Unul dintre efectele negative îl reprezintă așa-zisul fenomen al “copiilor singuri acasă“: copii cu unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate, pentru care lipsa părinților generează schimbări în viața de zi cu zi, afectând, în multe cazuri, viața socială, bunăstarea emoțională, evoluția școlară a acestora precum si drepturile acestora. Conform Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), 91.345 de copii aveau părinţii plecați la muncă în străinătate, în iunie 2019, din care 16.453 de copii cu ambii părinţi plecaţi şi 11.723 copii cu părintele unic susţinător plecat, desi datele furnizate de Ministerul Educației Naționale, având ca sursă Inspectoratele Școlare Județene evidențiaza însă un număr mult mai mare, de 159.038 de copii cu părinții plecați în străinătate. Nici datele provenite din sistemul educational nu sunt complete, surprinzând doar numărul copiilor integrați în sistemul de învățământ (preșcolari și școlari cu vârsta între 3-17 ani) și neincluzând copiii de vârstă antepreșcolară și pe cei neînscriși la școală/în abandon școlar.

În ceea ce priveşte judeţul Iaşi, conform datelor prezentate de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi sunt 11.600 de copii aflat în această situaţie, dintre care 1361 sunt copii cu ambii părinţi plecaţi în străinătate.

Cert este ca toti copiii rămași acasă în urma plecării părinților la muncă în străinătate sunt lipsiți de afecțiunea și supravegherea acestora, fiind in acest mod expuși mai multor riscuri: abandon școlar, autoizolare, apariția unor tulburări emoționale și comportamentale. Mai mult decât atât, lipsa ambilor părinți sau a reprezentanților legali determină limitarea accesului copiilor la servicii de sănătate și educaționale, la protecție juridică sau la beneficii sociale.

Asociaţia Om Bun îndeamnă instituţiile statului să prioritizeze copiii aflaţi în această situaţie şi să ajute nemijlocit pe toţi cei care le solicita ajutorul. Totodată, dacă sunt persoane interesate, specialiştii asociaţiei le stau la dispoziţie pentru consiliere şi informare.

21.11.2018

Ziua Universală a Drepturilor Copilului, sarbatorita in cea mai saraca comuna din Iasi

Ieri, 20 noiembrie 2018, Asociatia Om Bun a sarbatorit Ziua Universală a Drepturilor Copilului alaturi de copii din cea mai saraca comuna din Iasi: Lungani. Aproximativ 100 de copii au aflat despre ce inseamna aceasta zi, care sunt drepturile lor si importanţa de a le cunoaşte, intr-un mod creativ, unde copiii au ilustrat pe o pânză drepturile pe care le au.

Convenţia ONU cu privire la Drepturile Copilului interzice discriminarea, abuzul şi exploatarea copiilor şi prevede că niciunul dintre aceştia nu ar trebui să trăiască în sărăcie. Dezvoltarea copiilor trebuie să fie asigurată şi încurajată prin educaţie, asistenţă medicală şi alte servicii care să le ofere cel mai bun start în viaţă. Documentul a stabilit că părerile şi opiniile copilului contează atunci când se discută aspecte ce îi afectează viaţa în mod direct. Niciun copil nu trebuie dezavantajat din cauza sexului său, a culorii pielii sale, a limbii pe care o vorbeşte sau a religiei pe care o practică.

18.07.2018

Tu stii care sunt drepturile copiilor?

 

Drepturile copiilor sunt drepturile tuturor persoanelor cu vârsta sub 18 ani iar scopul acestora este să protejeze copiii şi tinerii: ei trebuie să fie trataţi şi respectaţi ca oameni, beneficiind de acces deplin la drepturile omului care sunt conferite tuturor oamenilor. Însă drepturile copiilor recunosc şi faptul că vulnerabilitatea lor, o consecinţă a vârstei fragede şi lipsei de maturitate a acestora, ne impun să acordăm o atenţie aparte nevoilor de protecţie şi îngrijire speciale ale copiilor.

Drepturile copiilor includ dreptul tinerilor de a fi trataţi cu demnitate şi respect, la protecţie împotriva oricărei forme de discriminare, de a le fi satisfăcute nevoile primare – cum ar fi hrană, siguranţă, îngrijire medicală, educaţie, precum şi de a juca un rol activ în societate. Aceste drepturi sunt consfinţite în Convenţia ONU cu privire la drepturile copilului, instrument care a fost acceptat de toate statele din Europa şi de aproape toate ţările lumii.

Copiii nu au drepturi speciale ci au aceleaşi drepturi ca şi orice alt om – inclusiv dumneavoastră. S-a recunoscut însă faptul că copiii, ca şi alte grupuri, au nevoie de atenţie specială ca şi consecinţă a vârstei şi vulnerabilităţii acestora. Ei formează un grup care se confruntă deseori cu dificultăţi în accesarea propriilor drepturi.

15.05.2018

Asociatia Om Bun, campanie de informare cu privire la drepturile copilului si omului

In perioada 01 iunie – 31 decembrie 2018, Asociatia Om Bun desfasoara in randul elevilor din scolile din mediul rural o campanie de informare privind drepturile copilului si drepturile omului.

Campania, intitulata « Drepturile copiilor trebuie respectate! », are ca scop informarea copiilor asupra drepturilor pe care le detin si a modalitatilor in care le pot exercita, cu accent pe faptul ca majoritatea acestor drepturi vor fi regasite ulterior, in viata de adult. Nu vor fi uitate nici indatoririle specifice etapelor din viata fiecarui copil.

Sesiunile de informare se vor desfasura in 10 scoli generale din judetul Iasi si vor avea un format interactiv, urmarind libera exprimare a opiniei elevilor cu privire la drepturile copilului si drepturile omului.
Proiectul « Drepturile copiilor trebuie respectate! » implica si un concurs de eseuri pe tema drepturilor copilului, concurs menit sa sporeasca interesul copiilor catre aceasta problematica.

Campania desfasurata de Asociatia Om Bun va marca si zilele de 20 noiembrie – Ziua Conventiei pentru Drepturile Copilului si de 10 decembrie – Ziua Internationala pentru Drepturile Omului, avand ca scop informarea micilor beneficiari asupra drepturilor si responsabilitatilor pe care le detin.

19.08.2016

În cadrul proiectului „Activând ca voluntar, devii Om Bun”, finanţat din fondurile Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Iaşi, Asociaţia Om Bun a lansat pagina de Facebook destinată selectării tinerilor care doresc să participe alături de noi la acţiunile programate.

Pe această cale de comunicare se va face înscrierea tinerilor în cadrul proiectului, aceştia urmând să completeze un formular disponibil pe pagina de FB. Rezultatele selecţiei celor 20 de tineri care urmează să participe în perioada 01 – 10 septembrie 2016 la trainingul privind dezbaterea Legii 78/2014 care reglementează activitatea de voluntariat se vor anunţa pe data de 31 august.

Totodată, anunţăm faptul că asociaţiile, părinţii, cadrele didactice, tinerii interesaţi de acest subiect ne pot fi parteneri de proiect, fără a exista restricţii. Orice persoană care doreşte să afle informaţii despre voluntariat şi despre cum poate să-şi ajute comunitatea, este binevenită să ni le alăture.

Reamintim faptul că scopul proiectului „Activând ca voluntar, devii Om Bun”, este sprijinirea tinerilor prin intermediul educaţiei formale şi nonformale, creşterea gradului de participare a tinerilor la viaţa comunităţii, promovarea de modele de succes cu scopul încurajării tinerilor şi creşterea gradului de motivare al acestora.

Proiectul s-a născut din dorinţa de a face cunoscute oportunităţile de care tinerii pot beneficia prin intermediul Legii 78/2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat şi implicit promovarea drepturilor şi obligaţiilor pe care aceştia le au în calitate de voluntari.

Obiectivele specifice sunt instruirea a 20 de tineri din cadrul ONG-urilor din Iaşi în domeniul voluntariatului şi informarea a peste 2.000 de tineri din Iaşi despre importanţa voluntariatului.

Formularul este disponibil pe aceasta pagina de FB. De asemenea, ne puteti contacta, pentru a-l transmite, si pe adresa de email asociatiaombun2010@gmail.com

10.08.2016

Asociatia Om Bun a lansat proiectul „Activand ca voluntar, devii Om Bun”, finantat din fondurile Directiei Judetene de Tineret si Sport Iasi, ce se desfasoara in perioada 8 august – 15 octombrie 2016.

Scopul proiectului este sprijinirea tinerilor prin intermediul educatiei formale si nonformale, cresterea gradului de participare a tinerilor la viata comunitatii, promovarea de modele de succes cu scopul incurajarii tinerilor si cresterea gradului de motivare al acestora.

Proiectul s-a nascut din dorinta de a face cunoscute oportunitatile de care tinerii pot beneficia prin intermediul Legii 78/2014 privind reglementarea activitatii de voluntariat si implicit promovarea drepturilor si obligatiilor pe care acestia le au in calitate de voluntari.

Obiectivele specifice sunt:

 • instruirea a 20 de tineri din cadrul ONG-urilor din Iasi in domeniul voluntariatului
 • informarea a peste 2.000 de tineri din Iasi despre importanta voluntariatului

Asociatia Om Bun invita toti reprezentantii mass-media sa participe la evenimentele si actiunile stabilite in acest proiect. Mai multe detalii puteti primi de la presedintele asociatiei si managerul de proiect Burlacu Mihaela la adresa de email asociatiaombun2010@gmail.com

16.06.2016

Asociatia Om Bun desfasoara in perioada 01.06.2016 – 31.08.2016 Proiectul Femei Active (PFA) in mediul rural, proiect care are ca scop constientizarea antreprenoriatului feminin in randul a 300 de femei din cinci comune din judetul Iasi, respectiv Tansa, Dagata, Tibana, Tibanesti si Horlesti. Scopul proiectului se va atinge prin participarea la un curs de formare privind dezvoltarea aptitudinilor si a competentelor in initierea de mici afaceri si prin servicii de consiliere. Participantele care vor elabora cele mai bune 20 de proiecte vor fi premiate cu participarea la un seminar si workshop de diseminare a bunelor practici.
Calendarul desfasurarii campaniilor de informare si sensibilizare in fiecare locatie este urmatorul:

 1. 19 iunie, comuna Tibanesti si Tibana
 2. 25 iunie, comuna Tansa si Dagata
 3. 26 iunie, comuna Horlesti

In perioada 1 iulie – 1 august, echipa de implementare va realiza deplasarea in comunele si locatiile stabilite de comun acord cu primarii acestora, pentru a sustine cursurile de initiere in antreprenoriat si consiliere pentru femei. Cursurile vor avea o durata de 40 de ore si se vor adresa femeilor somere, aflate in cautarea unui loc de munca, casnice sau care traiesc din venitul minim garantat.

Asociatia Om Bun invita toti reprezentantii mass-media sa participe la evenimentele si actiunile stabilite in acest proiect, cu rugamintea de a anunta cu cel putin 2 zile inainte locatia.

02.06.2016

Asociatia Om Bun a lansat proiectul „Copil destept, copil de la tara”, finantat din fondurile Consiliului Judetean Iasi, ce se va desfasura in perioada 1 iunie – 15 septembrie 2016. Scopul proiectului este cresterea calitatii vietii pentru un grup de 30 de copii din comuna Tibanesti, copii introvertiti, care apartin grupurilor vulnerabile. Prin intermediul acestui proiect se doreste eliminarea barierelor in calea integrarii in viata sociala, prin socializare, orientare si consilierea acestora.

Asociatia Om Bun invita toti reprezentantii mass-media sa participe la evenimentele si actiunile stabilite in acest proiect, cu rugamintea de a anunta cu cel putin 2 zile inainte locatia.