20% din Impozit

 V-ati intrebat vreodata cum puteti sa va ajutati comunitatea, sa investiti si sa contribuiti la binele si la dezvoltarea ei? Stiti cat de usor este?

Codul Fiscal permite firmelor să redirectioneze 20% din impozitul pe profit unui ONG. Aceasta prevedere nu presupune nici un cost suplimentar, ci pur si simplu inseamna redirectionarea unor bani din suma totala a impozitelor platite statului roman catre un ONG.

Puteti decide destinatia a 20% din banii pe care oricum i-ati plati catre stat. Cei 20% vor sustine proiectele noastre si ne vor permite sa schimbam viitorul unor tineri sau a unei comunitati.

Noi, membrii Asociatiei Om Bun, recunoastem ca avem vise mari si suntem consecventi, incapatanati si chiar indarjiti in a ne atinge scopul.

Aveti puterea sa faceti o schimbare. Stim, este un cliseu, expresie care si-a pierdut din insemnatate. Insa, diferenta o puteti vedea cu ochiul liber.

Unde-s multi puterea creste!

Sumele donate de societatile comerciale se scad direct din impozitul pe profit, daca sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

  • nu depasesc 20% din impozitul pe profit datorat;
    • sunt in limita a 0,5% din cifra de afaceri
    • trebuie facute pana la 31 decembrie ale anului in curs
    • acest tip de sponsorizare nu presupune alte cheltuieli suplimentare si nu afecteaza profitul net al companiei
  • dacă beneficiarul sponsorizării este înscris, la data încheierii contractului, în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale.
  • Asociatia Om Bun este inscrisa in acest registru incepand cu data de 25.04.2019