Doneaza 3,5%

ANAF a publicat ordinul prin care se pot redirecţiona 3,5% la sută către organizaţiile non-guvernamentale, Ordinul nr. 15/2021. Vestea bună este că, mai nou, formularele se pot depune şi online, până pe 25 mai 2021, şi că anul acesta a fost majorat procentul de la 2 la 3,5%.

Toate fondurile strânse prin campania de redirecționare a 3,5% vor fi folosite pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie şi materiale igienico-sanitare pentru spitalele din Iaşi, aflate în prima linie în lupta cu pandemia de coronavirus. În acest fel, vom continua şirul faptelor bune începute în luna februarie. Din sponsorizările primite până la acest moment, pentru unităţile medicale din Iaşi am cumpărat materiale de peste 45.000 lei.

Cum poți trimite formularul 230:

· Îl transmiţi către noi, pe email, la asociatiaombun2010@gmail.com

· prin poștă, către ANAF, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire;

· îl depui direct la registratura administrației financiare de care aparții (aici ai lista administrațiilor), după ce se termină starea de urgenţă

· folosești serviciul online ANAF, Spaţiul Privat Virtual

Care sunt datele asociaţiei?
Asociaţia Om Bun, cod de identificare fiscală 27536788
IBAN RO40BTRL02401205298852XX

Cum trebuie să completez?
Odată descărcat, trebuie completată de mână, cu majuscule, secțiunea I care conține datele tale de identificare și să semnezi la semnătura contribuabilului.

Cum pot completa și trimite online?

– Descarcă formularul de mai sus
– Completează câmpurile editable
– Semnează folosind semnătura olografă
– Ni-l trimiți pe adresa asociatiaombun2010@gmail.com

Cum semnez?

1. Trebuie să ai aplicația Adobe Reader descărcată
2. Dai editare – marcat cu semnul grafic al unui pix – și alegi Fill & Sign.
3. Odată ce-ai făcut asta, caută pictograma unui stilou. Apeși pe ea și începi să semnezi în câmpul din stânga jos, la „Semnătură Contribuabil”
4. Dai Done și gata. Semnătura va fi salvată.

Vestea bună e că poți fie să desenezi semnătura cu mouse-ul, fie să încarci imaginea cu ea. Ca să încarci imaginea e simplu: semnezi o foaie albă, faci poză, decupezi cât să fie doar semnătura și o încarci în câmpul menționat mai sus.